Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

Zilele Prieteniei în România

 

În perioada 4 - 7 aprilie 2014 la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (Calea Plevnei 61) va avea loc o sărbătoare a folclorului internaţional cu participarea unor grupuri din Bulgaria, Serbia şi România.

 

Pe 4 aprilie în intervalul orar 18 :00 - 22 :00 la atelierul de dans folcloric « HORA PĂMÂNTULUI » pe scena din Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti fiecare grup va preda  celorlalţi participanţi câţiva  paşi specifici din dansurile sale  tradiţionale, un atelier unde şi publicul este binevenit.

 

A doua zi, organizatorii au pregătit o paradă a costumelor populare care va fi din parcul Cişmigiu (din dreptul Arhivei Naţionale) la ora 16 :00 şi se va îndrepta către Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (calea Plevnei 61) unde va avea loc spectacolul folcloric, sâmbătă 5 aprilie 2014 de la ora 18:00.

 

Participarea la toate manifestările  este gratuită.

 

 

 

Invitaţi din Serbia :

 

 

 

Ansamblul SVETI SAVA din Belgrad, Serbia, înfiinţat în anul 1978 este unul din cele mai multe ansambluri folclorice din Serbia, fiind membru al CIOFF Serbia si organizatorul celui mai mare festival din capitala Serbiei « BELGRADE AWARD » . (www.kudsvetisava.org.rs)

 

 

 

 

 

Grupul folcloric ''STOJAN NOVAKOVIC'', din Blace, o localitate situată în sudul Serbiei, este un grup tânăr, înfiinţat in anul 2012 care se afla afla deja la cea de a doua sa participare internaţională.

 

 

 

 

 

 

 

Grupul folcloric "Gruza" din Gruza, Serbia a fost infiinţat în anul 2002. Au  participări la festivaluri şi concursuri internaţionale şi se plimbă pentru prima oară în România.

 

 

 

Invitaţi din Bulgaria :

 

 

Grupul “Vangeloff”  din Sofia, Bulgaria înfiinţat in anul 1999 include atât adulţi cât şi tineri pasionaţi de folclor. Dansurile şi coregrafia păstrează autenticitatea, grupul fiind recompensat cu diferite premii pentru originalitatea interpretării.

 

 

 

 

 

 

Ansamblul folcloric "SOFISTIK-JIVO" din Sofia, Bulgaria înfiinţat in anul 1983 este unul din primele ansambluri folclorice din ţara vecină care prezintă cântece şi dansuri din aproape toate regiunile Bulgariei. Este un ansamblu laureat la diferite festivaluri folclorice internaţionale.

 

 

Grupul folcloric « LUDI MILADI » din Polski Trambesh, Bulgaria, înfiinţat în anul 2010, păstrează autenticitatea dansului folcloric din regiunea de nord a Bulgariei, cu toate că aceste tranzacţii au fost rănite prezentării pe scenă.

 

 

Invitat din România:

Ansamblul “Cununa Carpaţilor” din Bucureşti, România, ansamblu folcloric profesionist care activează în cadrul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română din subordinea Ministerului Culturii. (http://www.tinerimearomana.ro)

 

 

Iniţiator şi organizator : 

Ansamblul folcloric « Doiniţa » din Bucureşti, România, reprezintă din anul 2008  aripa tânără a folclorului de la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, preluându-i ca membrii fondatori pe tinerii care învăţaseră  să danseze la Palatul Naţional al Copiilor şi doreau să continue  dansul popular. De-a lungul timpului ansamblul a primit cu ocazia deschise orice tânăr dornic să cunoască tradiţiile autentice româneşti şi a participat la numeroase spectacole de folclor, evenimente publice sau private, având în repertoriu dansuri din toate zonele folclorice ale României. http://ansambluldoinita.blogspot.ro

 

 

 

 

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com