Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

Fiecare copil conteaza, invata sa traiesti cu ADHD

Doresc sa va invit in perioada 08-09 iunie 2012, la evenimentul “Fiecare copil conteaza, invata sa traiesti cu ADHD”, care va avea loc in Bucuresti, Facultatea Titu Maiorescu, cu participarea extraordinara a Dr. Russell A. Barkley, Ph.D. Internationally Recognized ADHD Authority si Conf.univ.dr. Camelia Stanciu, eveniment ce va avea ca tema centrala ADHD.

ADHD este in prezent recunoscuta ca fiind o tulburare relativ obisnuita la copii si adulti, ea afectand 5-8% dintre copii si 3-5% din populatia adulta. Aceste procente sunt ingrijoratoare si reprezinta un numar mare de trimiteri la specialistii in sanatate mintala sau medicii de familie.

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atentie este termenul actual pentru o tulburare de dezvoltare specifica, prezenta atat la copii cat si la adulti, caracterizata prin deficite in inhibarea comportamentala, sustinerea atentiei si rezistenta la distragerea atentiei, precum si reglarea nivelului de activitate la cerintele situatiei (hiperactivitate sau agitatie).

Aceasta tulburare a avut etichete numeroase si diferite pe parcursul secolului trecut, inclusiv ‘sindromul copilului hiperactiv’, ‘reactia hiperkinetica a copilariei’, ‘disfunctie cerebrala minima’ si ‘tulburari de deficit de atentie cu sau fara hiperactivitate’.

Persoanele cu ADHD sunt frecvent obervate a fi excesiv de nervoase si agitate, mereu pe picior de plecare, manifestand o capacitate redusa de sustinere a atentiei sau persistenta in realizarea unei sarcini, acesta problema aparand frecvent in situatia in care individul considera ca activitatile sunt repetitive, plictisitoare si prelungite. De cele mai multe ori, aceste persoane nu reusesc sa demonstreze acelasi nivel de persistenta, motivatie si dorinta de 'a face' comparativ cu cei de aceiasi varsta.

Lasata netratata, afectiunea, are un impact generalizat asupra activitatilor din domeniile majore ale vietii de zi cu zi, incluzand comportamente legate de functionarea educationala, profesioanala, sociala si de sanatate.

Prin urmare este imperativ necesar ca profesionistii din sanatate mintala, profesii paramedicale, educatie si asistenta sociala, sa aiba cat mai multe cunostiinte actualizate despre aceasta tulburare si tratamentul ei.

De asemenea, este esential ca parintii copiilor cu ADHD si adultii avand acest diagnostic sa beneficieze de cele mai recente informatii cu privire la aceasta tulburare si la gestionarea ei.

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com