Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

Recuperarea modelelor strabune

Fundatia Social-culturala pentru democratie „identitate, unitate, generozitate, actiune” organizeaza, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman expozitia Recuperarea modelelor strabune.

In deceniul sapte al veacului trecut, a fost achizitionata pentru viitorul Muzeu de Etnografie de la Baia Mare o colectie de peste 200 de „pogmate” sau „carpe de modele”.
In primavara acestui an, multumita proiectului cultural „RECUPERAREA MODELELOR STRABUNE - din sertarele muzeului - de la bunici la stranepoti” - finantat de Administratia Fondului Cultural National, a venit vremea ca modelele sa faca o cale intoarsa, inspre lumea satelor si oraselor maramuresene si, acum, spre lumea larga.

dupa ce a fost prelucrate, modelele au fost date de a fi refacute sau recreate de catre copiii din Cercurile de Creatie din scolile partenere: Sisesti, Surdesti, Danesti, Bontaieni, Sighetul Marmatiei, dar ºi studentilor de la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, precum ºi mesterilor maramureseni.

Expozitia gazduita de Muzeul National al Taranului Roman prezinta lucrarile si creatiile realizate de investitori din cele patru Cercuri de creatie, de mesterii maramureseni, de studentii clujeni, precum si imagini din timpul proiectului si, bineinteles, modelele ce si-au reinceput calea spre oameni.
Tinerii au lucrat cu drag si bucurie, iar speranta noastra consta in permanenta vechilor simboluri, fiindca „Viitorul apartine acelor care isi respecta identitatea prin continuarea traditiei”.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National

Partenerii proiectului: Fundatia Social-Culturala pentru Democratie “identitate, unitate, generozitate, actiune”, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara, Baia Mare; Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti; Universitatea de Arte si Design, Cluj Napoca; Scoala cu clasele I-VIII Vasile Lucaciu, Sisesti; Scoala de Muzica si Arte Plastice, Sighetul Marmatiei; Asociatia Creatorii frumosului, Tisa.

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com