Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

Programul  „ATITUDINE ŞI IMPLICARE”

 
Fundaţia pentru Parteneriat lansează a doua ediţie a programului de finanţare „ATITUDINE ŞI IMPLICARE” destinat organizaţiilor neguvernamentale de mediu  din România.

 
Scopul programului este creşterea angajamentului civic şi participarea publică efectivă în luarea deciziilor de mediu prin creşterea capacităţii organizaţiilor neguvernamentale de mediu în activităţi de advocacy şi watchdog şi în organizarea de campanii şi acţiuni legate de probleme sau conflicte concrete de mediu. 

 

Misiunea programului este de a înlesni, de a întări şi de a sprijini activităţile de tip advocacy şi watchdog ale ONG-urilor de mediu din România cu scopul de a mări contribuţia acestor organizaţii la dezvoltarea politicilor de mediu, precum şi în ceea ce priveşte monitorizarea implementării legislaţiei naţionale şi a UE din domeniul protecţiei mediului.

 

Programul beneficiează de cofinanţare din partea Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe şi ca atare doreşte să contribuie la sporirea responsabilităţii, transparenţei şi eficienţei instituţiilor publice cât şi la întărirea suportului civic, promovând democraţia printre cetăţeni şi angrenând/implicând şi alţi factori interesaţi.

 

Obiectivele principale ale programului:

·       Crearea şi întărirea reţelelor de advocacy şi watchdog privind mediul în România;

·       Îmbunătăţirea implementării legislaţiei de mediu prin activităţi de  conştientizare monitorizare şi responsabilizare la nivel local şi naţional

·       Analiza  politicilor de mediu şi iniţierea  dialogului cu privire la acestea între ONG-uri şi organele decizionale;

·       Conştientizarea şi luarea de atitudine împotriva iniţiativelor ilegale şi/sau dăunatoare mediului prin implicare publică.

·       Îmbunătăţirea lucrului în reţea a organizaţiilor de mediu activităţi de advocacy şi watchdog

 

Pe lângă componenta de finanţare, programul va include şi componente de dezvoltare a capacităţilor şi de lucru în reţea (networking).
Suma disponibilă este de 512.000 RON.

Programul se adresează exclusiv organizaţiilor neguvernamentale de mediu din România.
Data de lansare a ofertei de finanţare: 20 decembrie 2011


Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 10 FEBRUARIE 2012, ora 16.00 (Cererile de finanţare trebuie să ajungă la sediul fundaţiei  până la data de 10 februarie 2012, ora 16.00)

Se pot solicita fonduri:

    pentru proiecte specifice - maxim 46.000 RON/proiect
    pentru proiecte de urgenţă : între 1.500 – 18.000 RON/proiect
 

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com