Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

Poezie romaneasca pe urmele lui Brancusi la New York


Din 11 octombrie pana pe 5 noiembrie, un poet roman participa alaturi de alti 10 autori din toata lumea la un program de rezidenta al fundatiei OMI din New York. Poetul Razvan Tupa a fost selectat, in urma unui concurs de proiecte, pentru o rezidenta de creatie in aceasta toamna la reputata Ledig House, la doua ore distanta de metropola americana. Proiectul lui Razvan Tupa include un eseu despre poetica relationala si o serie de poeme inspirate de povestea expozitiilor lui Constantin Brancusi in America.
 
Programul dedicat scriitorilor de fundatia americana OMI a fost initiat in 1992 si este dedicat editorului german Heinrich Maria Ledig-Rowohlt care a colaborat cu Thomas Wolfe, William Faulkner, Yukio Mishima, Jean-Paul Sartre, Vladimir Nabokov, John Updike, Toni Morrison si Thomas Pynchon.
Scriitorii invitati la Ledig House beneficiaza de intalniri cu editori si autori din New York, pe 3 noiembrie fiind programata o lectura a rezidentilor din aceasta toamna in East Village. De-a lungul anilor, printre bursierii programului s-au numarat autori ca Mihail Siskin, Colum McCann sau Kiran Desai.
Participarea poetului roman la rezidenta este sponsorizata de ICRNY si include o lectura la Browery Poetry Bar, una dintre cele mai efervescente scene de poezie new-yorkeze.
 
Razvan Tupa s-a nascut la Braila in 1975. Pana acum a participat la festivaluri, ateliere si lecturi de poezie in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu, Buzau, Chisinau si in strainatate (Banska Stiavnica, Berlin, Bratislava, New York, Paris, Praga, Roma). Intre 2005 si 2010 a organizat intalnirile „Poeticile cotidianului”, iar din 2010 a lansat un proiect de incurajare a interactiunii poetice pornind de la formularea unor principii de poetica relationala. Cel mai recent volum al sau, „poetic. cerul din delft si alte corpuri romanesti” a aparut la Casa de Editura Max Blecher in 2011.

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com