Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

5 (arte) in cinci (zile) – ICR la BCU
 
Dupa sutele de evenimente organizate in 2011, de la Tel Aviv pana la New York, prin cele 18 filiale ale sale, si dupa serile de film, concertele, dezbaterile si expozitiile care au atras un public numeros la sediul sau, Institutul Cultural Roman descinde, in ultima luna a anului, in inima Bucurestiului, la Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“. Timp de cinci zile (lucratoare intru cultura), ICR le ofera bucurestenilor, la BCU, un esantion din activitatea sa de peste an.
 
Filme, grafica (inclusiv live), pantomima, voce, chitara, percutie, colinde, lecturi si dezbateri compun programul festivalului intitulat 5 (arte) in cinci (zile) – ICR la BCU. 
 
Festivalul se va deschide luni, 5 decembrie 2011, ora 18.30, cu alocutiuni ale presedintelui ICR, Horia-Roman Patapievici, si directorului general al BCU, Mireille Radoi, urmate de vernisajul expozitiei Avangarda romaneasca. Grafica si desen, prezentata de Catalina Macovei. Dupa avangarda istorica, este randul plasticii de azi sa se prezinte, dinamic, sambata, 10 decembrie 2011, intre orele 16.00 si 18.00, intr-o sesiune de Live Drawing cu Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Noper. 
 
Cinefilii sunt invitati marti, 6 decembrie 2011, de la ora 18.00, la Podul de flori, regia: Thomas Ciulei, si sambata, 10 decembrie 2011, de la ora 19.00, la O lume mai buna, regia: Susanne Bier (Danemarca), film prezentat la editia din acest an a Festivalului Filmului European. Proiectia de marti va fi urmata de un dialog intre regizorul Thomas Ciulei si Petre Guran, istoric, directorul ICR „Mihai Eminescu“ Chisinau.
 
Oferta muzicala cuprinde colinde interpretate de Grigore Lese impreuna cu un grup de colindatori din satele Libotin si Ungureni – luni, 5 decembrie 2011, de la ora 19.00, un recital de percutie cu ansamblul GAME – marti, 6 decembrie 2011, de la ora 20.00, un concert Ada Milea (precedat de o lectura multilingva) – joi, 8 decembrie 2011, ora 20.00, iar vineri, 9 decembrie 2011, de la ora 20.00, formatia vocal-instrumentala de muzica veche „Anton Pann“ va da glas sonoritatilor balcanice care au consacrat-o. 
 
Artele scenei sunt reprezentate de spectacolul de pantomima Contraste, cu Richard Bovnoczki si Dana Cavaleru, miercuri, 7 decembrie 2011, de la ora 17.30, si de spectacolul Ich bin Ofelia - un recital sustinut de Coca Bloos, vineri, 9 decembrie 2011, de la ora 18.00. 
 
Joi, 8 decembrie 2011, la festivalul organizat de ICR la BCU este ziua cititorilor. De la ora 18.00, scriitorii Filip Florian, Gabriela Adamesteanu, Florin Lazarescu si Simona Sora vor participa la o discutie sub genericul Cartile romanesti au viza Schengen si vor citi din textele lor, alaturi de traducatorii CENNAC.
 
Evenimentele au loc in Sala Galateca (str. C.A. Rosetti nr.2-4) si in Aula BCU (Calea Victoriei nr.88).
 
Accesul publicului este liber.
 
 
PROGRAM
 
Luni, 5 decembrie
Ora 18.30 – Deschiderea festivalului. Vor lua cuvantul Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR, si Mireille Radoi, directorul general al BCU.
Vernisajul expozitiei „Avangarda romaneasca. Grafica si desen“. Vor fi expuse 72 de lucrari de grafica si desen (fotocopii), unele aproape necunoscute, din colectiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei, apartinand unor artisti care s-au identificat cu fenomenul avangardei intr-una din fazele sale. Printre cei mai cunoscuti dintre acestia sunt mentionati Marcel Iancu, Victor Brauner, M. H. Maxy, Milita Petrascu, Iosif Iser, Margareta Sterian, Corneliu Michailescu s.a. La vernisaj va lua cuvintul Catalina Macovei. // Sala Galateca
 
Ora 19.00 – Concert de colinde sustinut de Grigore Lese impreuna cu un grup de colindatori din satele Libotin si Ungureni. // Sala Galateca
 
Marti, 6 decembrie
Ora 18.00 – Proiectia filmului Podul de flori, regia Thomas Ciulei, urmata de un dialog cu invitatii Thomas Ciulei si Petre Guran // Sala Galateca
 
Ora 20.00 – Concert de percutie sustinut de ansamblul GAME - Alexandru Matei,  Sorin Rotaru, Lucian Simon, Alexandru Dan // Sala Galateca
In program:
Dan Voiculescu – Flori
Hans Gunter Brodmann – Greetings to Herman
Alice Gomez – Rain Dance
Siegfried Fink – Ate Logo
Minoru Miki – Marimba Spiritual
 
 
Miercuri, 7 decembrie
Ora 17.30 – Contraste, spectacol de pantomima cu Richard Bovnoczki si Dana Cavaleru // Sala Galateca
 
Joi, 8 decembrie
Ora 18.00 – Seara literara si dialog sub genericul „Cartile romanesti au viza Schengen". Scriitorii Filip Florian, Gabriela Adamesteanu, Florin Lazarescu si Simona Sora vor citi din volumele lor  traduse in strainatate prin programele ICR, in paralel cu cativa traducatori, bursieri ai CENNAC, care vor citi din textele traduse. // Sala Galateca
Ora 20:00 – Concert Ada Milea // Sala Galateca
 
Vineri, 9 decembrie
Ora 18:00 – Ich bin Ofelia, recital Coca Bloos // Sala Galateca
Ora 20:00 – Concert sustinut de formatia vocal-instrumentala „Anton Pann“ // Aula BCU
Program:
Ploaie de toamna – Constantin Raileanu
Pesrev Makam Huseini – Dimitrie Cantemir, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
Pesrev Makam Rast – Dimitrie Cantemir, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
Lelita Saftita - Anton Pann, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
Mugur, mugurel - Anton Pann, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
Monahogios – Cantec traditional grecesc, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
In fata usii miresei – Cantec traditional grecesc, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
Çeҫen Kızı – Tanburi Cemil Bey, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
O, Moldavie iubita – Veniamin Costachi, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
Longa – Tanburi Cemil Bey, aranjament orchestral Constantin Raileanu 
 
 
Sambata, 10 decembrie 
Ora 16.00 - 18.00 – Live Drawing cu Alexandru Ciubotariu, Matei Branea si Noper // Sala Galateca
Ora 19.00 – Proiectia filmului Intr-o lume mai buna, regia: Susanne Bier, Danemarca, 113’, Aula BCU
 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com