Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala)

Este o poveste simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice:
· panica / anxietate
· frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)
· depresie
· furie
· dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)· ADHD
· traume, abuzuri (fizice sau emotionale)
· sindrom de oboseala cronica, stres
· insomnie
· probleme de vedere
· slabire
· dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)
· alergii, lupus, psoriazis
· tensiune, diabet, astm
· disfunctii sexuale, probleme urinare etc.
 
Aceasta metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.
 
Desi metoda a fost creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore), este foarte usor de folosit si aplicat de catre orice intr-un timp foarte scurt.  Atunci cand a fost aplicata s-a observat ca are varsta efect imbunatatirea starii fizice.
 
Ca tehnica de realizare, consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se afla o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.
 
La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un jaf in sistemul energetic al corpului.”
 
Si deoarece durerile fizice si a sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost programată asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie în mod cert la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a femeilor.”
 
nu este primită de pregatire in medicina, psihologie sau alte terapii pentru a invata aceasta metoda.
 
Workshopul cuprinde: O parte din teorie, O parte din demonstratie si O parte din practica.
 
EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).
 
în cazul morţii, rata de succes este de aproximativ 90-95%. Insa ceea ce priveste metoda foarte valoroasa este faptul ca imbunatatiri semnificative ale problemelor emotionale, durerilor si bolilor fizice au fost observate in proportie de aproximativ 50% si in cazul nespecialistilor.
 
Desi in cazurile grave se recomanda interventia unui specilist, oricine poate incerca fara nici un risc aceasta metoda. Este nevoie de dorinta de a traversa, putina atentie si un oarecare timp pentru a o aplica… insa rezultatele pot fi spectaculoase.
 
Precizari legate de workshop
· Gary Craig nu are pregatire in medicina sau psihoterapie, ca urmare acest curs este unul de dezvoltare personala si nu unul de dezvoltare sau psihoterapie
· Fiecare participant este responsabil pentru propriul sau confort emotional si fizic atunci cand foloseste EFT. Daca veti preda sau aplica aceasta metoda altora o faceti pe propria dumneavoastra. raspundere.

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com