Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 

Invitatie de presa

Cat stim despre discurs public, discriminare si drepturile omului?

 

 

Ce au in comun declaratiile presedintelui Romaniei, Traian Basescu: „Cat era de agresiva tiganca asta imputita”, ale primului ministru, Calin Popescu Tariceanu: „Este vorba despre numarul de romani, de cetateni romani, atentie, de cetateni romani de etnie roma care constituie un grup de multe ori cu caracteristici infractionale”, ale ministrului afacerilor de externe, Adrian Cioroianu, „Acești oameni care comit astfel de fapte […] nu (trebuie) trimiși in regim de celula, cu televizor și cu ..., ar trebui puși la muncile cele mai dure și formate, probabil, batalioane din alea disciplinare si ale primarului Craiovei, Antonie Solomon “Ma p.. pe ei de tigani, fir-ar ei ai dracu’ de jigodii si de derbedei”?

 

Care este consensul spontan dintre politicieni, jurnalişti şi istorici la nivelul limbajului in ce priveste robia sau sclavia romilor? Cum se inrudesc discursul public si calitatea democratiei intr-un stat?

 

Care este impactul direct, cat şi cel indirect asupra populatiei rome a unor declaratii şi atitudini din spatiul public, reflectat de atitudinea şi comportamentul populatiei romaneşti? Care este atitudinea subiectilor fata de declaratiile cu caracter rasist ale actorilor politici?

Dar, mai ales, ce trebuie facut?

 

Romani CRISS si partenerii sai au placerea de a va invita sa aflati raspunsurile la lansarea studiului „Stereotipuri, prejudecati şi discriminare etnica: Perspectiva romilor” si a ghidului „Romii in discursul public romanesc. Indrumar de bune practici”, in data de 12 decembrie, la orele 09.30. Conferinta va continua la ora 10.30 cu deschiderea oficiala a Academiei de drepturile omului, un curs de formare realizat de Romani CRISS, in parteneriat cu Amnesty International si Centrul pentru Sanatate si Drepturile Omului Francois-Xavier Bagnoud din cadrul Universitatii Harvard.

 

Evenimentele vor avea loc la sala Paganini din strada Dragoslavele nr.2-4, etaj 1, Bucuresti (zona Piata Victoriei).

 

Pentru alte informatii si confirmari, va rugam sa ne contactati la 021/ 310 70 70, persoana de contact Cezara David, coordonator PR.

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com