Cauta:
  Workshop  Conferinte  Seminarii  Festivaluri  Caritate  Spectacole  Concursuri  Reusite  Cursuri  Petitii  
 
 
 
 


Dezbatere “Biblioteca vie: cartile prind glas si chip uman”
 

Daca e marti, Societal dezbate! Marti, 27 noiembrie, dam intalnire ONGistilor la aceeasi ora 18 fix, la ceainaria Carturesti Verona. Invitata noastra Roxana Turcu, coordonator de programe al asociatiei ART Fusion, ne va vorbi despre “biblioteca vie”. In spatele acestei metafore se afla o metoda de educatie nonformala prin care sunt promovate drepturile omului si demnitatea fiecaruia.
 
Nu te gandi ca vei veni la rasfoit carti, singur, in surdina. Ce-i drept, “biblioteca vie” are un  bibliotecar, caruia cititorii ii cer cu imprumut cartile pe care si le doresc. Insa acestea prind glas, au chip uman, sunt vii!
 
Sunt de fapt oameni care isi spun povestile de viata, pentru ca au nevoie sa fie ascultati. Unii se confrunta cu prejudecati sau stereotipuri, care ii transforma in victime ale discriminarii sau excluderii sociale. Alte carti sunt oferite cititorilor pentru o experienta unica de invatare.
 
Urmariti interviul cu Roxana Turcu despre metoda de educatie nonformala “Biblioteca vie”. Materialul a fost realizat de Societal in cadrul evenimentului "Laboratorul de educatie nonformala", editia 2011, organizat de programul Tineret in Actiune.
 
http://www.youtube.com/watch?v=6pagg5hfuQA
 
Despre invitat!
Asociatia A.R.T. Fusion (www.artfusion.ro) foloseste arta participativa si metodele de educatie nonformala pentru a gasi solutii la problemele sociale ale comunitaatii. Valorile sale sunt activismul social, dezvoltarea comunitatii, educatia, responsabilitatea globala si cetatenia activa.
 
 
Fiti eco-mobili si alegeti transportul in comun pana la ceainaria Carturesti Verona (13-15, Pictor Arthur Verona). Metroul, autobuzul sunt la 5 min distanta.
 
Dezbaterile de marti sunt organizate de Societal, iar principalul partener este Fundatia Carturesti.

 

 

Articole 'Fresh'


Articole 'populare'


Alte articole


 
 

Membrii

Utilizator

Parola:
 

[Cont nou] 

[Parola pierduta]

 
 

 
 

 
 


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|CONFERINTE - 2019 - reportaj.com